Idősen is egészségesen
Völgyi Anikó az intézmény élelmezésvezetője volt a vendégünk, aki interaktív, ismeretterjesztő beszélgetés keretében mutatta be azokat az egészséges, esetleg ismeretlen vagy kevésbé használt alapanyagokat, amelyek elérhetőek, s amelyekből könnyen egészséges és finom főételek, desszertek készíthetőek. Az egészséges táplálkozás mellett természetesen az elegendő folyadékbevitel és a mozgás, sok séta is fontos, hogy az idősek a lehető legaktívabb életet élhessenek. A tányérakra padlizsánkrémes és csicseriborsókrémes falatok, zöldséges mártogatós, répatorta és céklas csokitorta került. A helyszínen erdei gyümölcsös fagylaltot készítettünk, figyelembe véve a különböző diétákat, így a laktózmentes és a cukorbeteg lakóink is kedvükre fagyizhattak. Nagy örömünkre lakóink nyitottak voltak, s nem ijedtek meg az új ízektől, szinte minden étel elfogyott.